Financial (Consolidatie) Controller

Job description

Als Financial (Consolidatie) Controller bij Wereldhave werk je bij een internationaal beursgenoteerde organisatie met een leidende rol binnen hun sector. Je maakt onderdeel uit van het Finance team van Wereldhave holding en rapporteert rechtstreeks aan de Director Finance & Investments. De Financial (consolidatie) Controller is een belangrijk aanspreekpunt in het verder professionaliseren van de rapportages en de processen.
Je voert de periodieke consolidatie uit en doet de eerste controle van de opgeleverde cijfers. Daarnaast neem je het initiatief bij het analyseren van de financiële gegevens waardoor je een helder verhaal kan creëren die verder toelichting geeft op de financiële ontwikkelingen. Je bent actief betrokken bij de totstandkoming van de periodieke en ad-hoc interne financiële rapportages, persberichten en het jaarverslag en jaarrekening. Vanwege de decentrale inrichting van Wereldhave werk je ondanks de brede span of control met een overzichtelijk team met lijnen naar de internationale financiële afdelingen.
De ideale kandidaat heeft een afgeronde HBO/WO-opleiding in finance of accounting, Minimaal 12 jaar werkervaring, bewezen consolidatie kennis op corporate niveau en de juiste drive om ook naast je reguliere werkzaamheden het verschil te maken.

Taken en verantwoordelijkheden
- Directe sparringpartner voor het management ten aanzien van de geconsolideerde cijfers;
- Je speelt een actieve rol in de periodieke afsluitingen en rapportages in samenwerking met het team;
- Je krijgt de ruimte om de huidige consolidatie en rapportagesysteem te verbeteren vanuit zowel de processen als in samenwerking met je collega’s;
- Verantwoordelijk voor consolidatie van de periodieke cijfers van de verschillende internationale activiteiten;
- Ondersteunen van landenteams, o.a. bij vraagstukken aangaande de financiële regelgeving (IFRS);
- Sparring partner en aanspreekpunt voor de financiële afdelingen van de internationale dochterondernemingen;
- Naast sterke financiële kennis op gebied van accounting en consolidatie wordt er bij ondersteuning van projecten een brede business view van je verwacht

Requirements

Opleiding en persoonlijke skills
- Afgeronde financiële, accounting of economische HBO/WO opleiding;
- Minimaal 12 jaar relevante werkervaring;
- Ervaring met geconsolideerde periodieke afsluitingen en rapportage;
- Goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
- Gedreven persoonlijkheid, pragmatisch en hands-on;
- Bewezen kennis van IFRS.

Department Profile

Wereldhave is een besloten beleggingsmaatschappij. Aandelen in Wereldhave zijn genoteerd op de Euronext Amsterdam (AMX) beurs. Het bedrijf heeft de fiscale status van een beleggingsinstelling behalve voor ontwikkelingsactiviteiten in Nederland. De Belgische investeringen bestaan uit een aandeel van bijna 70% in Comm. VA Wereldhave Belgium SCA, een gereglementeerd vastgoedbedrijf (GVV / SIR), genoteerd op de Euronext Brussels beurs. Investeringen in Frankrijk zijn onderworpen aan SIIC (Sociétés d'Investissements Immobilières Cotées) regelgeving.
Wereldhave investeert in grotere en bekendere winkelcentra in grotere regionale steden in noordwestelijk Europa. Deze catchment areas omvatten ten minste 100.000 inwoners en zijn makkelijk te bereiken.

What we offer

Wij bieden een uitdagende en interessante werkomgeving voor zelfstandige professionals.

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Gideon Leendertse (Greenberg Nielsen), telefoonnummer 06 – 48271173.

Location

Schiphol

Contact person

Saskia Davids

Other details
Recent jobs
inMidden Nederland
inMidden Nederland

Wereldhave Management Holding
WTC Schiphol, Tower A, 3rd floor
Schiphol Boulevard 233, 1118 BH Schiphol
P.O. Box 75837, 1118 ZZ Schiphol  The Netherlands
E: humanresources@wereldhave.com (not for applications) 
T: +31 (0) 20 702 78 00

 

© Copyright 2017 Wereldhave Sitemap Disclaimer Privacy Statement
OTYS Recruiting Technology
Wereldhave uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.