Home > Team > Our colleagues > Pieter Polman

Pieter Polman

Bij Wereldhave Nederland werken ongeveer 50 mensen. Sinds eind 2016 staat Pieter Polman aan het roer. Zijn ambitie? Aantrekkelijke, moderne winkelcentra creëren waar mensen graag verblijven en terugkomen. Een nadere kennismaking.

Zowel voor je werk als in je vrije tijd breng je heel wat tijd door in winkels. Je ademt retail.

Al zo lang ik me kan heugen, boeit deze sector me. Het was voor mij dan ook niet meer dan logisch om ‘iets’ met retail te gaan doen. De combinatie met vastgoed bleek de ideale combinatie. Het tastbare karakter en de dynamiek spreken me aan. Wat ik zou doen als ik dit niet zou doen? Dan was ik vast ondernemer of retailer geweest. En had ik misschien nog steeds met Wereldhave te maken gehad!

In no-time ben je doorgegroeid van leasing manager naar managing director van Wereldhave Nederland. Ben je zo’n carrièreman?

Ik heb geen strak uitgestippeld carrièrepad, nooit gehad ook. Wel hou ik ervan mezelf steeds uit te dagen. Ik sta voor veel open en durf uit mijn comfort zone te stappen. Ik heb verder het geluk gehad dat ik als leasing manager bij Wereldhave kwam toen de organisatie op een keerpunt stond. Van een traditioneel vastgoedbedrijf naar een modernere organisatie. Ik ben op die rijdende trein gesprongen en heb veel kansen gezien én de vrijheid gekregen deze te grijpen. Wereldhave is bij uitstek een plek met veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Waarom zit je zo goed op je plek bij Wereldhave?

Bij Wereldhave hangt een ondernemersmentaliteit. Er wordt volop gepionierd. Iedereen die bij Wereldhave werkt heeft een drive om aan te pakken, uit te proberen en te presteren. Dat wordt hier ook verder aangemoedigd. En dat werkt enorm motiverend. Ik hou van de ruimte en de mogelijkheden om zelf iets op te zetten. Dat betekent ook het hebben van een grote verantwoordelijkheid. Maar die heb je samen met je collega’s.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Ik vind het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen, het allerbeste uit zichzelf halen. En daar hoort ook bij: uitproberen en niet bang zijn om fouten te maken en die te erkennen. Dat maakt mensen namelijk nóg beter in hun vak. Samenwerken draagt hier ook aan bij. Bij Wereldhave lopen goede specialisten rond.. Die zie je groeien, zodra ze hun krachten bundelen. Iedere topprestatie is een teamprestatie.

Het lijkt wel topsport, werken bij Wereldhave?

Klopt! We streven continu naar topprestaties en daar is behalve hard werken expertise voor nodig. Niet geheel toevallig werken we samen met Topsport Community. De know-how en ervaring van echte (oud-) topsporters geven ons nieuwe inzichten. Bijvoorbeeld dat zelf de nodige vlieguren maken niet altijd voldoende is om de top te behalen; dat door de juiste mensen bij elkaar te brengen het verschil wordt gemaakt.

Je zet je volop in voor je werk, maar wat doe je als het even geen Wereldhave is wat de klok slaat?

Werken is leuk, erg leuk. Maar – ik ben en blijf een nuchtere Tukker – er is meer dan werken alleen. Om in conditie te blijven loop ik regelmatig hard. Verder ben ik sinds kort vader van een prachtige zoon. Aan hem besteed ik het allerliefste elke vrije minuut van de dag!

Working at Wereldhave?

Look now for your job and become our colleague!

View our vacancies

Wereldhave Management Holding B.V. uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.