Home > Team > Our colleagues > Doris Slegtenhorst

Doris Slegtenhorst

De business unit managers van Wereldhave sturen de centre-teams – die elk bestaan uit een asset manager, technical manager, marketing manager, property accountant en leasing manager – aan. Doris Slegtenhorst is een van hen. Kom hier meer over haar te weten.

Kun je je een andere sector dan vastgoed voorstellen om in te werken?
Met mijn afgeronde studies international business en strategic management zijn alle sectoren een potentieel werkterrein. Een traineeship bij een vastgoedbedrijf zorgde voor mijn eerste kennismaking met de vastgoedsector. Het bleek liefde op het eerste gezicht. Ze zeggen wel eens: “Je gaat de vastgoedsector in en je weet niet hoe snel je er weer weg moet óf je gaat de vastgoedsector in en je gaat er nooit meer uit”. Ik weet inmiddels zeker dat ik tot die laatste groep behoor! De uitdagingen die inherent zijn aan deze sector vind ik ongelooflijk fascinerend.

Je bent inmiddels behoorlijk door de wol geverfd in de vastgoed. Wat zie je als belangrijke learnings?

Sinds een jaar ben ik business unit manager bij Wereldhave. Daarvoor heb ik zo’n tien jaar allerlei andere functies bekleed, zoals die van marketeer en leasing manager. Doordat ik zo generalistisch ben en op tal van plekken heb gezeten, heb ik enorm veel geleerd van retail en vastgoed. Dat komt van pas in mijn huidige functie. Ik kan me goed verplaatsen in mijn teamleden en vlieg vraagstukken vanuit allerlei invalshoeken aan. Ik had me geen beter voortraject kunnen wensen. Dit is dan ook iets wat ik iedereen aanmoedig: grijp zo veel mogelijk aan, je gaat er op een zeker moment iets aan hebben!

Wat houd je huidige functie precies in? Hoe geef jij je eigen draai eraan?

Als business unit manager ben ik verantwoordelijk voor de kosten- en inkomstenstroom van vier winkelcentra. Dit betekent overigens niet dat ik alleen maar vanachter een scherm met spreadsheets bezig ben. Integendeel. Ik fungeer als meewerkend voorvrouw. In ben voortdurend in winkelcentra te vinden en schuif regelmatig aan bij gesprekken. Bijvoorbeeld tijdens grote onderhandelingen of aanbestedingen. Bij alles wat ik doe, stel ik mijzelf de vraag wat ik zou doen als dit mijn eigen onderneming was geweest. Wat levert het op? Waar laat ik geld liggen? Die ondernemersmentaliteit past bij de vrijheid en daarmee verantwoordelijkheid die ik heb binnen Wereldhave. Het voelt vaak ook echt als mijn eigen business. Van iedereen wordt overigens een dergelijke proactieve benadering verwacht, een inzet waarmee je het verschil maakt en verbeteringen realiseert. Een zo-doen-we-dat-nu-eenmaal-altijd-houding is hier uit den boze.

Je voelt je als een vis in het water bij Wereldhave. Wat is het dat jou zo aanspreekt?

Om te beginnen de platte organisatiecultuur. Die brengt zoveel voordelen met zich mee in mijn dagelijkse werk en dat van collega’s. Geen eindeloze processen, maar korte lijntjes en een cultuur van doorpakken. Het kan voor mij niet snel genoeg gaan. Wat mij ook zo aanspreekt, en daarin zijn wij bij Wereldhave toch wel uniek, is dat wij partnerships aangaan met onze huurders, de gemeentes en overige partijen waarmee we te maken hebben. Het moet een win-winsituatie voor allemaal zijn. Een langdurige relatie is daarbij het uitgangspunt. Tenslotte is het geweldig dat Wereldhave persoonlijke ontwikkelingen aanmoedigt, zo doe ik momenteel de opleiding MRE, en ambitie en hard werken beloont. Ik zie de stap naar mijn huidige rol als een kers op de taart.

Work hard, play hard, herken jij je daarin?

Ik heb een pittige baan waaraan ik dagelijks de nodige uren besteed. Maar ik zorg er wel voor dat er genoeg tijd over blijft voor andere dingen waar ik óók energie van krijg. Dit kan een borrel zijn met collega’s, we houden met z’n allen wel van gezelligheid. Maar ook reis ik graag en sport ik veel. Onlangs heb ik nog de marathon gelopen. Hier heb ik keihard voor getraind om een goede eindtijd neer te zetten. Ja, ook buiten kantoortijden wil ik presteren!

Benieuwd naar de collega’s van Doris? Lees dan hier verder.

Working at Wereldhave?

Look now for your job and become our colleague!

View our vacancies

Wereldhave Management Holding B.V. uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.